Banner image aspect ratio

Toimitilauutisia

Fennia Varainhoidolle uusi kiinteistörahasto

18.2.2019

Fennia Varainhoito perusti tammikuussa ensimmäisen vain ammattimaisille instituutiosijoittajille suunnatun kiinteistörahastonsa, Terrieri Kiinteistöt Ky:n.
kiinteistösijoitus

– Terrieri Kiinteistöt Ky -rahastolla on useita hankkeita neuvottelujen alla, ja toivon, että pääsemme julkistamaan ensimmäiset kaupat lähikuukausien aikana, kertoo rahaston salkunhoitaja Harri Oravainen.

Rahaston strategiana on muodostaa hajautettu kiinteistöportfolio, joka koostuu pääasiassa Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, Virossa, Latviassa, ja Saksassa sijaitsevista kiinteistökehityskohteista.

– Meillä on yhteistyökumppaneita ulkomailla toistaiseksi Virossa ja Tanskassa. Lähivuosien pääpaino tulee kuitenkin olemaan Suomessa. Näkemyksemme mukaan Ruotsissa on kova hintataso juuri nyt, mutta Tanskassa ja Baltiassa näemme mahdollisuuksia. Saksaa alamme tunnustelemaan vasta, kun salkussa on ensin pääpainoa eli Suomea, Oravainen kertoo.

Tavoitteena on, että rahaston kokonaisvarallisuudesta vähintään 50 prosenttia koostuu Suomessa sijaitsevista kiinteistökohteista.

Sijoituskohteita hankitaan, kehitetään ja realisoidaan aktiivisesti

Terrieri Kiinteistöt Ky sijoittaa pääasiassa sijoituskohteisiin, joissa on kehitystoiminnan avulla saatavissa arvonnousua. Tavoitteena on aktiivisesti hankkia, kehittää ja realisoida sijoituskohteita.

– Kiinteistökehittämistä voidaan harjoittaa muun muassa rakennuttamalla uusia kohteita, hakemalla sopivia kohteita käyttötarkoitusten muutoksille sekä tekemällä sijoituksia kiinteistökehityskohteisiin, Oravainen kertoo.

– Kehittämistoiminnassa hyödynnämme ensisijaisesti rakennusliikkeistä itsenäisen toimijan Fennia Kiinteistökehitys Oy:n palveluita. Pyrimme itse jalostamalla ja rakentajat kilpailuttamalla luomaan sijoittajille lisäarvoa.

Salkussa pääsääntöisesti toimitilakohteita

Rahasto hakee salkkuunsa pääsääntöisesti toimitilakohteita, kuten toimistoja, kaupallista tilaa, logistiikkaa tai hotelleja.

– Sijoitusriskiä hallinnoidaan hajauttamalla sijoitussalkkua maantieteellisen sijainnin ja käyttötarkoituksen lisäksi muun muassa hankkeiden ajallisen käynnistämisen ja valmistumisen, vuokrasopimusten pituuksien sekä vuokralaisten toimialojen suhteen, Oravainen sanoo.

Lue lisää Fennia-konsernin sivuilta

Lisätietoja:

Fennia Varainhoito Oy
Harri Oravainen
rahastonhoitaja
p. 041 539 3985
harri.oravainen(a)fennia.fi

Fennia Varainhoito Oy on sijoituspalveluja tarjoava yhtiö, joka tarjoaa laadukasta ja kustannustehokasta varainhoitoa niin yrityksille, yrittäjille, instituutioille kuin yksityishenkilöillekin. Fennia Varainhoito on Fennian omistama ja osa Fennia-konsernia.