Banner image aspect ratio

Toimitilauutisia

Fennia keskittää kiinteistöjohtamisen palvelut Fennia Kiinteistöille

30.8.2019

Fennia keskittää jatkossa kiinteistöhallinnointipalvelut Fennia Kiinteistöihin sekä vahvistaa sen hallitusta uusin jäsenin. Fennia Varainhoito jatkaa hallinnoimiensa kiinteistösijoituksiin erikoistuneiden vaihtoehtorahastojen rahastonhoitajana.
Fennia_Pasilanportti

Kuvassa Fennia-konsernin päätoimipiste Helsingin Pasilassa. Kuva: Suomen Tiloja.fi Oy

Fennia Varainhoito on kesäkuussa toteutetulla järjestelyllä ostanut Fennia Kiinteistökehitys Oy:n koko osakekannan. Samanaikaisesti yhtiön uudeksi toiminimeksi tuli Fennia Kiinteistöt Oy.

– Järjestelyllä vahvistetaan entuudestaan Fennia Kiinteistöjen edellytyksiä luoda kiinteistökehittämisellä uusia kiinteistösijoitusmahdollisuuksia asiakkaillemme. Lisäksi yhtiöön siirtyvä monipuolinen asiantuntijuus tarjoaa loistavat mahdollisuudet hallinnoimamme kiinteistökannan arvonkasvattamiseen ja monipuolisten Joint Ventures -yhteissijoitusten luomiseen, kertoo Fennia Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Aarne Markkula.

Fennia Kiinteistöt tarjoaa jatkossakin kiinteistökehityspalveluita, minkä lisäksi se tuottaa kattavia kiinteistöhallinnointipalveluita. Yhtiö keskittyy kiinteistökehityshankkeiden lisäksi Joint Ventures -hankkeiden toteuttamiseen ja hallinnointiin. Fennia Kiinteistöjen hallinnoimien kiinteistösijoitusten yhteenlaskettu arvo on lähes 800 miljoonaa euroa.

Uudistuneen Fennia Kiinteistöjen hallitukseen on nimitetty 3.6.2019 lähtien kiinteistösijoitus- ja rakennusalan kokeneet ammattilaiset Pauli Mäkelä ja Hannu Tarkkonen. Harri Oravainen vastaa jatkossa Fennia Kiinteistöjen palveluksessa Fennia-konsernin kiinteistösijoitusomaisuuden salkunhoidosta ja Leo Nilsson Joint Ventures -kiinteistösijoituksista.

Fennia Varainhoito jatkaa kasvuaan

Fennia Varainhoito hallinnoi tällä hetkellä muun muassa kolmea vaihtoehtorahastoa, ESR Fennica Toimitilat I, ESR Fennica Tontit ja Terrieri Kiinteistöt Ky:tä, joiden sijoittamien varojen yhteenlaskettu arvo on yli 400 miljoonaa euroa. Lisäksi Fennia Varainhoito jatkaa perinteisten varainhoitopalveluiden tarjoajana ja on laajentamassa toimintaansa. Fennia Varainhoidon hallinnoimat sijoitusvarat ovat yhteensä noin 2 500 miljoonaa euroa.

Fennia Varainhoidon kiinteistörahastotoiminnon johtajaksi on nimitetty Ville Yrjölä, ja Sanna Sianoja on nimitetty Terrieri Kiinteistöt -rahaston rahastonhoitajaksi. Heikki Palmu jatkaa Fennica Toimitilat -rahastonhoitajana ja Elina Puhakainen Fennica Tontit -rahastonhoitajana.

Lisätietoja:

Fennia Varainhoito Oy

Eero Eriksson
toimitusjohtaja
050 544 6214
eero.eriksson(a)fennia.fi

Ville Yrjölä
johtaja, kiinteistörahastotoiminto
040 350 3126
ville.yrjola(a)fennia.fi

Fennia Kiinteistöt Oy

Aarne Markkula
toimitusjohtaja
040 522 6927
aarne.markkula(a)fennia.fi